Autor: 021.rs/Foto: Uživo sa novosadskih ulica

Novi Sad
14.07.2016.
11:52 > 07:16
Niko nije povređen u sudaru koji se oko 11:30 časova dogodio na raskrsnici kod Merkatora, iako je jedan automobil završio okrenut na boku.
  • Podbarac

    16.07.2016 04:35
    @Vojvosadjan
    On oko Paganosia i komšije je za "Vojvosadjana"...
  • Podbarac

    16.07.2016 04:24
    @miran čovek
    Vidi, siguran sam da nisam bahat, ali tuđu bahatost imam pravo da ne trpim i sebe i svoju imovinu odbranim.
    Pagonis? Mnogo gledaš TV - jedno je ring, a drugo je ulica, a savim treće su batine od paora ili majstora.

    Evo jedne zgode, drugog podbarca, drugom delu lično prisustvovao:
    Pobili se "kao" klinci saobraćajne i neke druge. On gleda, po njih 20 sa svake strane ulice, deru se navijački, leti kamenje.... Po neko malo istrči, pa tako pola sata. I onda neko vikjnu "murija" i svi se rabežaše.
    Elem, ovaj krene do radnje, sretne "domaće" klince iz saobraćajne, pa im očinski ukaže da to nema smisla da se kamenjem lube kola, ako će da se biju, nek se biju ko ljudi, a ne ko... Na to će jedan džindzov da mu pokaže kako se udara. Verovatno je dotle udarao u džak od 50, ali ne i u majstora od 140 kila i žila. Pa proba. Udarac nogom, odbije se ko od kamena, povredio koleno, obaška tur, a glavu o beton. Plač i pretnje. Komšija ga gleda i ne shvata. Pravo u kafanu da dođe sebi od čuda.
    Drugi deo:
    Stiže i otac ili trener, šta li. Pravo na komšiju. Dreka. Ovaj u čudu ne shvata šta se hoće od njega, pa se okreće kelneru da mu prevede. U tom ga "trener" nogom s leđa. Komšija se okreće očinski: "Sačekaj, evo pitam kelnera" (nije ni shvatio da ga ovaj udara). A "trener", drži se i on za koleno, kuka i preti "Svi ste svedoci, povredio si dva šampiona, ima da te tužimo!". I ode. Komšija zbunjen, malo uvređen, jer se kafana trese od smeha...
    A da: I on vozi Yuga. A šta kao vozi taj Pagonis?
  • tralala

    15.07.2016 20:39
    driver
    90% komentara nema veze sa tekstom... Vozim 37 godina vozila svih kategorija i na ovo mogu reci da je u pitanju totalno nerazmisljanje i veliko neiskustvo vozaca. Tako se putnici ne voze i tako rizicna voznja se u delicu sekunde moze pretvoriti u tesku tragediju. Imali su veeeeliku srecu da su prosli bez povreda. Izmedju opterecenog i praznog vozila je ogromna razlika, jednostavno kao da nije isto vozilo.
    Jedan moj prijatelj je (na poledici) samo skliznuo sa puta i prevrnuo se na bok i udario glavom u stub i na mestu je poginuo, a vozio je i sporo zbog poledice i dobar dzip sa sirim gumama. Ja tog dana uopste nisam hteo da vozim, ali njemu djavo nije dao mira, posao da se proseta do prijatelja na kafu, a bila je nedelja. Ovo navodim kao primer koliko malo nepaznje i neiskustva moze biti fatalno.
    A ovi sa motoricima... pa provlace se i izlecu iznenada, nisu predvidljivi, zato svakodnevno i ginu. I meni je jedan naleteo na otvorena vrata kod Tasmajdana, davno, bio sam saputnik i hteo da izadjem iz vozila na trotoar, obilazio baja sa desne strane izmedju trotoara i vozila i natako se na vrata, srecom je prosao bez povreda.
  • Boki

    15.07.2016 15:30
    Ja vozim supermoto motor i ne provlacim se nikad, besmisleno je. Postujem ogranicenja u gradu, stajem pesacima koji ne mogu da veruju da nisam prosao 300km/h. Vozim brzo gde je dozvoljeno i gde mi je gust da uzivam u voznji.
    Ima puno motorasa koji su jako dobri ljudi i kvalitetni vozaci. Bolida ima svuda podjednako bio motor ili kola, procenat se ne menja...
  • The Bajker

    15.07.2016 15:17
    Kawasaki
    Bolesni: Nadam se da cu kad tad naleteti na tebe na semaforu. Skontaces ko sam :*
  • Vojvosadjan

    15.07.2016 15:11
    Al' ste svi opasni i zaj... ovaj otvara vrata, ovaj lomi ruke i vadi dizalicu. Ako se tako zaista ponasate u saobracaju onda se ne razlikujete ni malo od ovog sto ulece pod rucnom u raskrsnicu. I da, malo "trosite" testosterone na prave situacije da vam ne bi sa motocikla sisao neki Pagonis, u tom slucaju bice vam poslednje otvaranje vrata u zivotu. Malo kulture nije na odmet, kako na ulici tako i u saobracaju.
  • za naše dobre ljude

    15.07.2016 14:13
    bolest psihička
    @Bolesno
    Nije to bolest samo u saobraćaju...ima mnogo psihičko-moralne boleštine gde god da se okreneš...
    To je još najblaže šta mogu da dobiju "luftiranje vratima", trebalo bi otvoriti vrata malo kasnije da spadnu sa svoje divljačke naprave, pa makar platio vrata onaj ko ima para...na žalost to je jedini jezik koji ovakve zveri razumeju...
    Sva ta poremecenost i neljudskost je počela pre oko 5 godina, i višestruko se umnožila tako da sad imate razne kategorije zlikovaca zmije, glodare, pse i goveda. Možda ima jos koja vrsta, ne znam, ja toliko vidim.

    @ns-v
    Ti si smrad i tebi slični tj. otpad ljudske vrste i zato kao takav zaslužuješ istrebljenje polako zakonski i društvenim isključivanjem dok ne umreš pa ti geni postanu otpad i blato bukvalno.
  • Realista

    15.07.2016 13:46
    Motori
    Sto su ovi u kolima tolko ljubomorni na ove na motorima? Pa sta ako se provlace izmedju kola na semaforu, brze startuju pa ne prave guzvu. Prodaj kola, kupi motor pa se i ti provlaci. To bi isto bilo ko kad bi se motorasi na putevima zabijali u kola jer kola idu brze. Debilana.
    Krenite od sebe, manite se tudjeg dvorista.
  • biljana

    15.07.2016 12:51
    Garant su dodjosi! Garant! Pa ne znaju da voze :-) :-) :-)
  • Neša

    15.07.2016 11:52
    Želeo bih da se zahvalim svim vozačima motora što nam ovim komentarima o tome kako je normalno provlačiti se između automobila štede trud da objašnjavamo zbog čega su bahate seljačine i primitivci.
  • miran čovek

    15.07.2016 10:50
    @ Podbarac, a i ti si jak
    Jak si frajer, što će reći i BAHAT, samo to ne želiš ni da vidiš ni da priznaš. Bahatost je i kad sebi daješ pravo da druge učiš pameti i to SVOJERUČNO, znači - Bog, pa ti... Ne ide to tako, lepi, ne ide. I da je neko sirot, ojađen, pa može samo jugića da vozi nema prava da druge uči redu. A ako samo misli da može besno da laje na ovom sajtu protiv bahatosti i drugih budalaština, nek se zapita šta to nije u redu sa njim.
  • Podbarac

    15.07.2016 08:48
    Bahatost je u modi
    Pogotovo klinci koji misle da su time postali frajeri, pa onda misle da svi misle im je onda ona stvar 20+, a ako baš nije, a ono ima utoku da to dokaže bez da se meri...
    Elem, ukratko - glupost i bahatost - to je u modi., a sve je to slika društva u kome živimo:
    Obaška, ranije su se barabe trudile da nauče bar jednu recitaciju (Jesenjin ili Lorka) i da se odsvira na jednoj žici Crnog leptira. Sve kao: "Jes' da sam sirovina, ali ona kao vitez sa srcem i dušom, koji je video sveta, sa Delonom pio kafu u Parizu..."
    A šta sadanje barabe i klinci poručuju: "Niko mi (nam) ništa ne može jer imam ekipu i utoku, kajlu, tatu i pit-bula, ako ne veruješ, eno sve na Facebooku - cager na 200 kroz crveno..."

    @maxa - ...motoraš koji bi da lomi ruke:
    Pazi da kad se tako bahato provlačiš pored radničkog Yuga - da ga slučajno ne ogrebeš!
    Jer će onda kvrgave majstorke ruke da te nauče kako da se provlačiš ne samo kroz život, nego i kroz slivnik. E da ne dobiješ sve batine koje kanda nisi dobio kad je trebalo.
    Jedno su nabildovani mišići dvaput nedeljno u teretani, a drugo su kvrge od rmbanja po ceo dan, svaki dan, uz jed koji se nataložio svih ovih godina bede kojima se ne vidi kraj. Tolko.
  • Jovan

    15.07.2016 08:17
    Ovaj bolesni otvara vrata da ne propusti motocikliste, pa lupa šamare, ovi motociklisti se provlače između vozila, jurcaju, prete kako će nekome polomiti obe ruke, ovi pljuju po BG tablama i Beograđanima, ovi pljuju po Novosađanima, jedni opravdavaju ovog u Škodi, ostali bi ga linčovali i tako... Baš, onako, među lepim svetom ja živim ovde, kvalitetnim, nema šta. Sve pršti od tolerancije, poštovanja i umerenosti. Samo nastavite tako...
  • Zdrav

    14.07.2016 23:08
    Kakav opasan tip je "bolesni". On te izdeveta ako se provlacis pa mu malo zakacis branik.
    Gusht, btw... jako opasno.
  • Novosadjan

    14.07.2016 22:55
    A onih troje kod merkatora lipo polako na crveno pa ih baja stigao stoka na putu i to je to
  • Filip

    14.07.2016 21:35
    Mrznja i frustracija?
    Cemu tolika mrznja i frustracija?

    Vi nemate porodicu ili nesto korisno u zivotu da radite, nego se ovako nekulturno ponasate?

    Nekad je moto Novog Sada bio: "neka svako gleda svoja posla", a ovo danas k'o babe na šoru.

    Sram vas bilo.
  • Nervirach

    14.07.2016 21:00
    Kome se laloshi ne dopadaju nije trebao dolaziti. To je sredina koja vam se ne dopada, je l?
  • Boki

    14.07.2016 20:11
    Nebrojeni broj bolida za volanom. Navikla marva da jurca i divlja a posto nema ko da ih iskaznjava svaki dan gledamo pogibije i dr. Zalosno...
  • Maxa

    14.07.2016 20:03
    @ Bolesno
    @ Bolesno

    Evo ja se na motociklu provlacim izmedju vozila, ali samo na semaforu, kada su vozila stacionirana i nikako u pokretu. Nikoga ne ugrozavam, ima dosta prostora, cak i ispred normalno u traku da se stane. Trudims e da budem korektan i oprezan.

    Rekavsi ovo, porucujem ti da to ne radis jer eto moze se desiti da otvoris vrata, a onda ti neki motociklista polomi obe ruke, pa neces biti u stanju ni da kuckas.
    Sta ja znam.....ima svakakvog sveta danas.
  • kimi

    14.07.2016 18:11
    hm
    Beogradjani mamicu vam .... :)
  • Osoba M

    14.07.2016 17:45
    @The Lalosh
    Prolazenje izmedju vozila je zabranjeno. naravno bilo kakva agresija je nepotrebna, a otvaranje vrata u pakost jeste bolesna.
  • @The Lalosh

    14.07.2016 17:42
    Od koji' si lalosha? Torbicinih ili Bokanovih?

    13 frajercina trenutno kaze da im je cool ili proletavati kroz crveno ili se provlaciti izmedju kola. Jesam bolestan. Jednog sam zavalio shakom u celo. Frajer mi je malo motorom potkacio branik. U provlacenju.... Koje je u normalnim nelaloskim zemljama kaznjivo kao i "nasilnicka voznja"...ako znas ZOBS - znas sta je to. 'Teo da zove muriju. I ja isto. Pa da ga jos par puta izdevetam dok ne dodju. Pa se oladio....I tebe bi. Onako sa gushtom. Il bolje znas izraz - merak. Kako god.

    Btw, mozda si dokoni 'bejogradjanin' sa raskrsnice pa iscitavas komentare. De te svrbi tu se ceses.... a vi bi napredno..u Evropu. Ali po nasim pravilima i zakonima. Ne ide. Nece moci.
  • ns-v

    14.07.2016 17:32
    @Bolesno
    Bolesni,vetriš se zato što prdiš u autu? Pazi da ti neko ne otkine vrata,ali namerno! Smradino bolesna!
  • hm?

    14.07.2016 17:18
    Tablice govore vise nego hiljadu reci. Stalno negde zure! Pre neki dan covek stane kod Tehnoloskog fakulteta da propusti pesake koji prelaze bulevar iz pravca Stevana Musica. Lik sa BG tablicom po svaku cenu da prodje, ukljucuje se iz Stevana Musica dok kolona stoji na bulevaru i jos svira da se ostali sklone kako bi se on ukljucio ispred ovog sto je propustio pesake!!
  • Plamen

    14.07.2016 17:03
    Sve ovo ne bi bilo toliko smešno da je neko nastradao. Obična lomljava vrata prilikom trzaja.
    Nikada dobijena porodica, sa recimo troje dece. Nikada unuka od te dece. Nikada stru;njak na fakultetu koji je studirao.
    A zašto? Da nečije derište pokaže kako je baja vozač. Da bi mu tata angažovao advokate da ga sklone od ubistva.
    Jer, u ovakvaom automobilu su mogla da budu i Vaša deca. Ili, ako ste balavi, Vaša buduća deca, setite se ovog kasnije, za deceniju-dve.
    Čuveni jutjubovce slikaju. Žele svojih 5 minuta slave. On je jedini zabeležio otkinutu glavu, koji niko drugi neće da objavi. Baja!
    Zaista, ovakav, skoro svakodnevni događaj, a toliko oslikanh osobina jednog naroda.
    Jednom mi jedna doktorica reče, povodom smrti deteta, da je dečji život poput sveće.
    Lako se gasi. Pa, ni ljudski život nije ništa jači plamen.
  • The Lalosh

    14.07.2016 16:40
    @ Bolesno !!!
    Bolesno je što otvaraš vrata kada vidiš motoraša. Zašto je problem da prođe ako ima mesta? Da nije možda samo to što ti sa kolima ne možeš? Pa onda ne treba niko da prođe?

    I onda ti, takav, nekome držiš slovo? Pokri se ušima.
  • Smrdija

    14.07.2016 16:37
    Kakva narod takav i saobracaj .
  • NS

    14.07.2016 15:20
    Hahaha
    Kao kaskader.
  • ...

    14.07.2016 15:06
    Bolesno !!!
    Sa detetom u kolima sam zaglavio na pomenutoj raskrsnici u to vreme, policija je vec regulisala saobracaj.

    BOLESNO je sto vecina ljudi vadi mobilne telefone i fotografise....ne mogu sebi da dam odgovor - ZASTO ?????

    Zar je veca necija sreca ili nesreca???

    Najbedniji je bio covek u kolima ispred nas koji je sa ispruzenom rukom u voznji fotografisao.

    Ne provlaci se samo pomenuti...iako sam skeptican po pitanju BG tablica - mnogi zaposleni ovde jurcaju ko bez duse u sluzbenim kolima, vecina je sa beogradskim tablicama. Sve im je za juce i u speedu su nevidjenom.

    Ono sto meni smeta kao vozacu je takozvani "Lane splitting" ili "Filtering", tj. provlacenje motorista izmedju dva vozila. Pored mene jos nijedan sa leve strane prosao nije jer redovno videvsi ga u retrovizoru otvaram vrata - luftiram malo.

    A za pomenutog "baju" prevrtaca: Nadam se da si dobro ! Valjda ce da ti dodje iz dupeta u glavu da si mogao tesko da povredis nekoga - za tebe me nije briga. Iako si i ti necije dete ili si otac. Mazgovu jedan neotesani !!!
  • Saobraćajna banda

    14.07.2016 14:54
    Interesantno. Iz komentara vidim da ako je auto na lizing, može biti samo da je iz BG, jer su sve banke osim jedne sa centralom u Beogradu. I to nam mnogo toga govori.
    Dalje, vidim da svi brane BG table. Treće, vidim da se mnogi hvale kako ovde voze sa BG tablama.
    Iz svega zaključujem, da mnogi ovde žele da žive u Beogradu, i da su im mnogo drage BG table.
    Pa idite tamo.
    Mene je udario Novosađanin na pešačkom, sa BG tablama. Prvo što sam pomislio je da je Beograđanin, jer je vozio unazad punom brzinom, da ugrabi parking.
    Kad je saobraćajna patrola došla, derali su se na mene, što stojim na nogama.
    Možda su bili njegovi, mobilni je čudo.
    Sve u svemu, ako nastradate, ne podižite se, jer su saobraćajni policajci medicinski stručnjaci, naročito za unutrašnje povrede. I odmah tužba.
  • Z.....

    14.07.2016 14:22
    Zabrinjavajuce je...
    Hvala Bogu, dobro je proslo po sve ucesnike, a sve zbog bahatih pojedinaca. Ali ,ono sto zabrinjava je sto mnogo njih na komentare " lupaju" minuse. E, to su potencijalni bahati vozaci koji bi uradili isto sto i vozac skode. Ko moze da podrzava prolazak kroz crveno na semaforu?
  • Zoran Jovanic

    14.07.2016 14:18
    zorazarac@gmail.com
    Prvo sto se ispita, nije alkohol, nego ima li beloga kod sebe i u sebi. Odakle stize i kako vozi, kandidat je za belo.
  • NS RULES

    14.07.2016 14:08
    NS tablica u BG
    Ja u BG sa NS tablicom uživam, propuste me kao "stranca", uglavnom su tolerantni, taksisti su im kao i u NS, malo stoka, a većina OK...i ako ne razmišljaš kao kompleksaš-sve je OK.
    Citiram im često:"To nisu ljudi, to su Beograđani" - oni se smeju uz "doobar fazon".
  • Vojvosadjan

    14.07.2016 14:00
    Ne pate od bg tabli vec mnogi voze na bg tablama jer je auto na lizing a sediste banke je u Beogradu.. banka je vlasnik automobila.
  • Filip

    14.07.2016 13:56
    Čemu predrasude?
    Čemu takve predrasude i komentari?

    Možda se pokvario auto, možda je greškom umesto kočnise stisnuo gas, možda...

    Videće se šta je tačno bilo.
  • Vozač

    14.07.2016 13:52
    Ako su zaista Beograđani, verovatno nisu znali da se na svim raskrsnicama sa Bulevarom ore asfalt čim zeleno počne da trepće, zbog neverovatnog nadzora i ogromnih kazni za prolazak na žuto. Naravno kad ima mrtvih, onda kamere naprasno ne rade.
  • zbogom pameti

    14.07.2016 13:47
    finansijski lizing...zato su bg table...
    mamina i tatina deca..
  • afto

    14.07.2016 13:40
    maaa beogradjani... :)
  • ban

    14.07.2016 13:29
    Ovakvima doživotno zabraniti da upravljaju vozilom. Naša policija je zlatna u odnosu na to kakvi tupamarosi sede za volanom.
  • apu

    14.07.2016 13:26
    @na njivu svih pet
    Ne mora da znaci da je to sto si napisao.
    postoji sansa i da je auto sluzbeni ili da je kupljen na lizing pa jos uvek pripada banci jer nije otplacen ;)

    nije sve u kompleksima ;)

    bivsi, dugogodisnji vozac BG tablica po NS-u ;)
  • riba na suvom

    14.07.2016 13:21
    nije Slobo kriv, mi smo g
    Svraćam u NS par puta godišnje i svaki put kada dođem saobraćajna kultura je sve gora. Prolaz na crveno je postao normalna pojava, ajde žuto i može donekle da se toleriše pošto je novo pravilo. Izgleda se kazne ne naplaćuju kako treba. Skontali ljudi da bahatost prolazi i osilili se. Skretanje u levo iz trake koja ide pravo kod hladnjače od autoputa prema centru je postala normalna pojava za bar jednog "baju" po svetlu. 2 od 5 su bile BG table, a prošao sam raskrsnicom 3 ili 4 puta za par dana. Jedan je tako krenuo levo i odjednom ispred njega prigradski autobus za Temerin. Stali su na 20cm jedan od drugog. "Gurao" je vozač autobusa mic-po-mic da se ovaj vrati u svoju traku i nastavi pravo Partizanskom ulicom. Nije čak ni neki auto bio, opel vectra sa početka 90tih.
  • brasa

    14.07.2016 13:09
    alaj ste zapenili ak je sluzbeno vozilo vece firme kao nis, il lizing il slicno obavezno su bg table, sestrin auto kupljen na kredit je bio sa bg tablama naprimer
  • mrk

    14.07.2016 13:06
    ako je auto na lizing cesto je na BG table...
  • w

    14.07.2016 12:51
    Klinci sto puta bahatije voze kad ih je vise u kolima. Kad vidim da su dvojica, maltene bezim, usledice neka glupost.
  • bege

    14.07.2016 12:31
    bege bege
    begaj kad vidiš registraciju bege,
    jer to je put do prave bede,
    ako te nešto do takvog auta navede,
    bolj da imaš zračni jastuk uz sebe
  • Na njivu svih pet

    14.07.2016 12:23
    Ne mora da znači da je Beograđanin. Mnogi skorojevići pate od tiha tbla, pa kad kupe auto ne menjaju ih. Na taj način mogu da divljaju i po Beogradu, a pošto policija ne vidi NS table, imaju blaži tretman.
    Žurili ljudi. A ovi okolo, samo smetaju, iskaču, smetaju viđenijim ljudima da prođu.
    Kako su se samo usudili da promene svetlo!
    Treba im pratnja...
  • pedja

    14.07.2016 12:14
    A šta reći.....Beogradjani bahati
  • Che

    14.07.2016 12:13
    Cestitam vozacu skode...polozio je :)
  • B

    14.07.2016 12:06
    Ne bi oni meni prošli bez povreda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna